ایران و اتریش سمپوزیوم گردشگری کوهستان برگزار می کنند
به گزارش افق بسطام، ایران و اتریش درباره برگزاری سمپوزیوم گردشگری کوهستان و طبیعت گرد و سومین کارگروه فنی همکاری های گردشگری ایران و اتریش مذاکره کردند.
به گزارش خبرنگاران به نقل از روابط عمومی معاونت گردشگری وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی، ولی تیموری ـ معاون گردشگری ـ در نشست با اشتفان شولتس ـ سفیر اتریش در تهران ـ که در محل این معاونت برگزار گشت، مقدمات برگزاری سمپوزیوم گردشگری کوهستان و طبیعت گردی در تاریخ سوم و چهارم مهرماه و برپایی سومین کارگروه فنی همکارهای گردشگری ایران و اتریش در تاریخ دوم مهرماه امسال در تهران را بررسی کردند.
معاون گردشگری گفت: با توجه به این که رویدادهای مهم پیش رو با موضوع طبیعت گردی و اکوتوریسم خواهد بود، آشنایی با اقدامات اجرا شده در معاونت گردشگری مرتبط با این حوزه شامل به کارگیری توان فرابخشی دستگاه های ذینفع در کمیته ملی طبیعت گردی، به روزرسانی سند ملی طبیعت گردی و ابلاغ آن، همکاری با سازمان جهانی گردشگری (UNWTO) مطابق با شعار سال 2020 با عنوان اکوتوریسم و توسعه گردشگری روستایی و میزبانی از وزرای گردشگری کشورهای مختلف در اجلاسی جهانی با همین عنوان در استان های کرمانشاه و کردستان، نشان دهنده آن است که موضوع اکوتوریسم همواره در اولویت برنامه های ما قرار گرفته است و گام های برداشته شده می تواند در برگزاریسمپوزیوم گردشگری کوهستان و طبیعت گردی که قرار است با همکاری معاونت گردشگری، سفارت اتریش و دانشگاه علم و فرهنگ برگزار شود، تاثیرگذار باشد.
تیموری همچنین با بیان این که نگاه ما به حوزه گردشگری در کنار ابعاد اقتصادی و اجتماعی آن یک نگاه غالب فرهنگی است، یادآور شد: گردشگری ابزاری مناسب برای تعامل و ارتباطات میان فرهنگی بین ملت ها است.
معاون گردشگری اظهار کرد: شاید یکی از دلایل این که جهان امروز درگیر چالش ها و تنش های روزافزون شده است این باشد که مسؤولان حوزه های فرهنگی به اندازه سیاسیون فعال نبوده اند تا با تقویت روابط میان ملت ها، دوستی ها و تعاملات مسالمت آمیز جایگزین چالش ها، خصومت ها و تنش ها شود.
تیموری از ایران به عنوان مقصدی فرهنگی برای گردشگران نام برد و گفت: وجود تفاوت نگاه گردشگران قبل و بعد از ورود به کشور و تحسین از وجوه فرهنگی ایران نشان از این ادعا است که به تکرار در تورهای ورودی شاهد آن هستیم.
معاون گردشگری بهره مندی از گردشگری به عنوان محرک برای پویایی و نشاط، افزایش کیفیت زندگی اجتماعی در میان مردم ایران و تلاش برای توزیع سفر و انتقال ثروت به استان های محروم و کمتر شناخته شده را سیاست وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی در عرصه گردشگری داخلی و یک مسؤولیت اجتماعی برای حوزه گردشگری دانست و گفت: سمپوزیوم گردشگری کوهستان و طبیعت گردی هم راستا با زوایای فرهنگی گفته شده، برگزار خواهد شد؛ چراکه اکوتوریسم در ایران یک ظرفیت است و با توجه به این که این ظرفیت در شهرها و روستاهای کوچک متمرکز است؛ لذا فرایند توزیع سفر و ثروت می تواند در شکوفایی استعدادهای بالقوه این بخش موثر واقع شود.
تیموری همچنین با اشاره به پیشینه همکاری های گردشگری میان جمهوری اسلامی ایران و اتریش، افزود: سومین کارگروه فنی همکارهای گردشگری ایران و اتریش که قرار است همزمان در مهرماه امسال در تهران برگزار شود، چندی پیش در خردادماه امسال با عنوان دومین نشست کارگروه مشترک گردشگری جمهوری اسلامی ایران و اتریش با موضوع آموزش برگزار گشت و بخش نخست این رویداد نیز سال 95 با هدف آشنایی ظرفیت های گردشگری طرفین در تهران برپا شده بود.
او با اعلام حمایت از روند برگزاری این کارگروه، اظهار کرد: بخش نخست سومین کارگروه همکارهای ایران و اتریش با موضوع گردشگری کوهستان و بخش دوم این رویداد با موضوع طبیعت گردی برگزار خواهد شد و فعالان بخش خصوصی و دولتی طرفین به تبادل اطلاعات و تقویت تعاملات در این حوزه خواهند پرداخت.
تیموری همچین برای برگزاری مراسم امضای پروتکل سومین کارگروه فنی همکارهای گردشگری ایران و اتریش به منظور ثبت تعهدات طرفین، در روز چهارشنبه، 3 مهرماه در حاشیه سمپوزیوم گردشگری کوهستان و طبیعت گردی در دانشگاه علم و فرهنگ، اعلام آمادگی کرد.
اشتفان شولتس ـ سفیر اتریش در ایران ـ نیز با بیان این که گردشگری یکی از کانال هایی است که به تعمیق روابط دولت ها و ملت ها می انجامد، گفت: می توانیم ادعا کنیم رابطه ایران و اتریش در زمینه گردشگری جزو ارتباطات ابرقدرت است؛ چرا که این رابطه بیش از 700 سال پیشینه دارد.
وی با بیان این که یکی از وجوه اصلی گردشگری یادگیری از یکدیگر است، اظهار کرد: جانمایی صحیح ساختار سمپوزیوم گردشگری کوهستان و طبیعت گردی باهدف آموزش می تواند در فرهنگسازی گردشگری داخلی، ارتباط با کشورهای همسایه و نیز در سطح بین الملل تاثیرگذار باشد.
سفیر اتریش افزود: پیشنهاد می شود با دعوت از استان های فعال در حوزه طبیعت گردی در سمپوزیوم پیش رو زمینه ارتقای کیفی خدمات این حوزه را سبب شویم.
شولتس گفت: کشور اتریش با جمعیت 8 میلیون نفر، شاهد 150 میلیون نفر شب - اقامت و افزایش 38 درصد رشد در سال گذشته نسبت به سال قبل است. با توجه به رشد حاصل شده، نکات منفی نیز در زمینه مدیریت مقاصد، ازدحام گردشگران در برخی نقاط خاص و عدم توزیع سفر در اتریش دیده می شود.
وی همچنین نسبت به دستاوردهای سومین کارگروه فنی همکارهای گردشگری ایران و اتریش بیان نمود: امیدوارم با ترسیم نقشه راه در حوزه گردشگری کوهستان و طبیعت گردی، چشم اندازی روشن در زمینه همکاری دو کشور ترسیم شود.
منبع: خبرگزاری ایسنا