ساخت خانه های ویلایی، بازار مسکن را بهبود می بخشد؟ (طراح نمای ویلای دوبلکس)

به گزارش افق بسطام، توسعه افقی شهرها یکی از مهم ترین برنامه های دولت در اجرای طرح نهضت ملی مسکن است که باعث می گردد ساخت مسکن با سرعت بیشتری پیش برود.

ساخت خانه های ویلایی، بازار مسکن را بهبود می بخشد؟ (طراح نمای ویلای دوبلکس)

جهت دریافت خدمات طراح نمای ویلای دوبلکس با گروه ساختمانی آبان در ارتباط باشید. گروه آبان با سالهای تجربه طراحی معماری و ساخت و مشارکت در پروژه های ساختمانی ویلا و باغ کوچک و بزرگ بهترین انتخاب جهت مشاوره و اجرا میباشد.

طرح نهضت ملی مسکن به عنوان یکی از مهم ترین برنامه های دولت به شمار می رود که در این طرح دولت راه حلهایی را برای بهبود و رونق بازار مسکن و جبران عقب ماندگی ها در دستور کار خود قرار داده است.

یکی از برنامه هایی که اخیرا دولت برای اجرای آن برنامه ریزی نموده اختصاص زمین و بعلاوه ساخت مسکن به شکل ویلایی است که در این خصوص در شهر های مختلف اجرای این طرح کلید خورده است و هم اکنون شهر یزد به عنوان سکاندار اجرای توسعه افقی شهر ها به شمار می رود و بخش عمده ای از اجرای پروژه های نهضت ملی مسکن به جای آنکه به شکل واحد های متراکم باشد، به شکل افقی ساخته می گردد.

یکی دیگر از شهر هایی که هم اکنون در قالب طرح توسعه افقی شهر ها در دستور کار قرار گرفته، قم است. الحاق زمین به فضای شهری در کشور به منظور افزایش عرضه زمین در طرح نهضت ملی مسکن یکی از مهمترین محور های فعالیت وزارت راه و شهرسازی در این بخش به شمار میرود.

بر این مبنا اخیراً پس از کش و قوس بسیار در قم با باز شدن خط حریم شهری در این شهر، یک قطعه زمین 560 هکتاری با مجوز معاونت معماری و شهرسازی برای ساخت مسکن در نظر گرفته شده است.

بر این اساس مطابق آخرین جزئیات رسیده از صورت جلسه کمیته فنی طرح نهضت ملی مسکن که در تاریخ 5 شهریور در محل دفتر معاون شهرسازی و معماری برگزار گردید، مقرر شده است که 7 درصد از واحد های مسکونی ساخته شده در قالب ساخت یک میلیون مسکن در شهر قم حداکثر 55 متر متراژ داشته باشند.

رئیس جمهور در آخرین بازدید خود از وزارت راه وشهرسازی دستور داده بود که دستگاه ها اراضی خود را به پروژه های نهضت ملی مسکن را اختصاص دهند و از سوی دیگر هم باید تسهیلات به وسیله بانک ها برای تسریع در روند اجرای پروژه ها اختصاص یابد که در این زمینه هم متاسفانه بانک ها همکاری لازم را ندارند.

در همین رابطه هم چندی پیش رستم قاسمی وزیر راه وشهرسازی گفت: یک عقب ماندگی جدی در بخش ساخت مسکن در کشور داریم که بخش عمده آن مرتبط با پاسخگویی به احتیاج های نو است و بین 10 تا 15 میلیون مسکن کم داریم.

او گفت: از مهرماه به بعد، تحویل مسکن به متقاضیان ادامه پیدا خواهد نمود، من اعلام می کنم، در شهر هایی که زمین وجود دارد، زمین رایگان می دهیم تا افراد در مدت زمان تعیین خانه بسازند.

از مهم ترین طرح هایی که هم اکنون در دستور کار قرار گرفته ساخت مسکن به شکل یک طبقه و دو طبقه است و به گفته بسیاری از کارشناسان اجرای این طرح باعث می گردد که هم هزینه های ساخت مسکن کم گردد و هم سرعت اجرای طرح ها در این حوزه افزایش یابد. در این زمینه هم وزیر راه وشهرسازی اعلام نموده که برنامه دولت برای ساخت مسکن یک طبقه و دو طبقه است و هم اکنون 200 هزار واحد مسکونی روستایی در مرحله نهایی شدن قرار گرفته و برنامه داریم تا خاتمه دولت 800 هزار مسکن روستایی را تکمیل کنیم.

وزیر راه و شهرسازی با اشاره به اینکه 300 هزار مسکن خودمالکی در دستور کار است، گفت: هدف ما در کشور افزایش عرضه مسکن است که به صورت شبانه روزی پیگیری می گردد.

او اضافه کرد: مشکل ما مسئله زمین نیست و ما زمین را برای 2 سال آینده فراهم کردیم، رئیس جمهور دغدغه ساخت مسکن دارد و شبانه روزی این مسئله را پیگیری می نماید و دستور داده همه دستگاه ها تا خاتمه شهریور زمین لازم را تامین نمایند.

قاسمی با اشاره به تفاهم وزارت راه و سازمان ثبت اسناد گفت: اگر دستگاه ها زمین برای نهضت ملی مسکن ندهند، سند زمین به صورت یک طرفه برای وزارت راه وشهرسازی تامین شده است. زمین هایی که از سمت دولت برای نهضت ملی مسکن در نظر گرفته شده، 4 درصد کل زمین ها است.

قاسمی تاکید نمود: ما از بانک ها به غیر از بانک مسکن در نهضت ملی مسکن راضی نیستیم و بسته تسهیلاتی ما اجرای مو به موی قانون جهش فراوری و تامین مسکن است.

در همین رابطه حسین عبداللهی کارشناس مسکن گفت: بهتر است توسعه افقی شهرها را در راستای احیای بافت فرسوده در دستور کار قرار دهیم و نباید این دو در تقابل با همدیگر در نظر گرفته شوند. توسعه عمودی و بلندمرتبه سازی در فرآیند بازآفرینی بافت فرسوده موجب می گردد دوباره تراکم بالا و ریزدانگی و مشکل معابر در این منطقه ها پا برجا بماند.

این کارشناس مسکن بیان نمود: باید از ساخت واحدهای مسکونی کوچک مقیاس که موجب بالارفتن تراکم در این بافت ها می گردد نیز جلوگیری گردد.

او گفت: برای توسعه ساخت مسکن به زمین احتیاج داریم، در تهران زمین کافی برای خدمات عمومی وجود ندارد. باید کمربند تهران را با توجه به طرح تفصیلی توسعه دهیم و با مشوق تهاتر زمین نو با مسکن موجود ،مردم را به اماکن نو انتقال دهیم و جمعیت را در سطح تهران پخش کنیم.

بعلاوه عبدالله اوتادی عضو اتحادیه مشاوران املاک کشور گفت: در داخل شهر تهران اراضی به اندازه کافی وجود دارد بنابراین احتیاجی به ساخت واحدهای بلند مرتبه که خود زمینه ساز ناهمگون شدن واحدهای مسکونی در داخل شهرها می گردد نداریم.

هم اکنون ساخت واحدهای ویلایی در کشور رونق گرفته به طوری که ایوانکی به عنوان پرچمدار ساخت واحدهای ویلایی در کلان شهر تهران به شمار می رود و پیشرفت فیزیکی واحدهای این شهر به مرحله فنداسیون و اسکلت رسیده است.

طرح توسعه افقی شهر ها یکی از مهم ترین راه حل ها برای اجرا و تسریع در روند ساخت پروژه های نهضت ملی مسکن است که در این بخش دستگاه ها هم باید همکاری لازم را برای اجرای هرچه سریعتر این پروژه هادر دستور کار خود قرار دهند.

خبرنگاران مالی راه و شهرسازی

منبع: باشگاه خبرنگاران جوان
انتشار: 31 شهریور 1401 بروزرسانی: 31 شهریور 1401 گردآورنده: ofoghebastam.ir شناسه مطلب: 1962

به "ساخت خانه های ویلایی، بازار مسکن را بهبود می بخشد؟ (طراح نمای ویلای دوبلکس)" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "ساخت خانه های ویلایی، بازار مسکن را بهبود می بخشد؟ (طراح نمای ویلای دوبلکس)"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید