طرز تهیه پیتزا بدون فر ساده و سریع
به گزارش افق بسطام، پیتزا از آن دسته غذاهاست که همه از کودک و پیر دوستش دارند. اما عده ای فکر می نمایند برای تهیه پیتزا باید حتما فر یا توستر داشته باشند. در حالی که می توانند پیتزا را در ماهیتابه و به آسانی تهیه نمایند. قبلا در کتاب کاله روش تهیه پیتزا با فر را مرور نموده بودیم و در ادامه طرز تهیه پیتزا بدون فر ساده و سریع را مرور می کنیم.
مواد لازم برای تهیه پیتزا بدون فر
- پیاز میانه 1 عدد
- فلفل دلمه ای 1 عدد
- گوجه فرنگی 1 عدد
- روغن زیتون 1 قاشق غذاخوری
- سیر کوچک تا میانه 2 حبه
- ریحان 4 تا 5 برگ
- پونه کوهی خشک یک چهارم قاشق چایخوری
- پنیر موزارلا یا پنیر پیتزا رنده شده یک سوم فنجان
- سس پیتزا به اندازه لازم
طرز تهیه پیتزا بدون فر
1. آماده کردن مواد رویه پیتزا
اولین مرحله از طرز تهیه پیتزا بدون فر این است که مواد آن را آماده کنید. برای این کار سبزیجات را خرد نموده و در یک کاسه بریزید. می توانید از سبزیجات انتخابی خود بهره ببرید یا از موادی که ما در بالا معین کردیم یعنی پیاز، فلفل دلمه ای قرمز و گوجه فرنگی بهره ببرید. بعد یک چهارم قاشق چایخوری سیر ریز خرد شده، یک قاشق غذاخوری برگ ریحان خرد شده و یک چهارم قاشق چای خوری پونه کوهی خشک را اضافه کنید و با اندازهی نمک مزه دار کنید. در نهایت هم یک قاشق غذاخوری روغن زیتون اضافه کنید. اگر روغن زیتون ندارید، می توانید از هر روغنی با طعم خنثی بهره ببرید بعد هم خیلی خوب مواد را با هم مخلوط کنید و سبزیجات را به مدت 15 تا 20 دقیقه مرینیت کنید. هم زمان پنیر را هم رنده نموده و آماده نگه دارید.
نکته مهم: برای تاپینگ پیتزا می توانید از سبزیجات دیگر هم بهره ببرید. ذرت بخارپز، اسفناج سرخ شده، قارچ، پنیر و توفو هم به همراه انواع گوشت یا سوسیس و کالباس گزینه های خوبی برای رویه پیتزا هستند.
2. پخت پیتزا بدون فر
در آخرین مرحله از طرز تهیه پیتزا بدون فر تابه ای را گرم کنید و با قلم مو یا اندازهی روغن زیتون روی آن بمالید. حالا پیتزا را به آرامی روی تابه قرار دهید. حرارت را روی حرارت ملایم نگه دارید و پایه پیتزا را بپزید. وقتی دیدید حباب هایی روی آن می آید و پایه آن طلایی شد، آن را ورق بزنید. حالا به سرعت سس پیتزا را روی این سمت پخته شده از پایه پیتزا پخش کنید. پنیر پیتزا یا پنیر موزارلا رنده شده بپاشید. رویه پیتزا را بریزید. در تابه را ببندید و بگذارید پیتزا روی حرارت ملایم بپزید تا پیتزا را بپزید تا پایه آن طلایی و ترد گردد و پنیر آب گردد.
نکات تکمیلی برای تهیه پیتزا بدون فر
تهیه و پخت پیتزا بدون فر درست مثل طرز تهیه پیتزا با فر یا توستر، نکات و مباحث مهمی دارد که باید به آن ها دقت کنید.
انتخاب خمیر مناسب
بهتر است برای تهیه پیتزا بدون فر از خمیر پیتزا آماده مخصوص پخت بدون فر بهره ببرید. این نوع خمیرها معمولا ضخیم تر هستند و به راحتی در تابه یا ماهیتابه پخته می شوند.
می توانید خمیر پیتزا را به صورت خانگی هم تهیه کنید. برای این کار، از دستور پخت های مخصوص خمیر پیتزا بدون فر بهره ببرید.
در ضمن حواستان باشد اگر به گلوتن حساسیت دارید، می توانید از خمیر پیتزا بدون گلوتن بهره ببرید.
استفاده از انواع سس برای پخت پیتزا
برای تهیه پیتزا می توانید از انواع مختلف سس بهره ببرید. سس گوجه فرنگی، سس بشامل و سس پستو از جمله سس های محبوب برای پیتزا هستند. طرز تهیه سس بشامل برای پیتزا را در کتاب کاله مطالعه کنید.
ادویه جات مناسب برای تهیه پیتزا
برای طعم دادن به پیتزا از ادویه جات مختلف بهره ببرید. آویشن، فلفل سیاه، پودر سیر و پودر پیاز از جمله ادویه جات محبوب برای پیتزا هستند.
نکاتی پیرامون پخت پیتزا بدون فر
خوب است هنگام پخت پیتزا در ماهیتابه و بدون فر به نکات زیر دقت داشته باشید تا پیتزای شما به خوبی بپزد:
- از تابه یا ماهیتابه ای با ضخامت بالا بهره ببرید تا پیتزا به طور یکنواخت بپزد.
- قبل از پخت، تابه یا ماهیتابه را با کمی روغن چرب کنید.
- برای پخت کامل پیتزا حتما شعله گاز را روی حرارت ملایم قرار دهید.
- در طول پخت، در تابه یا ماهیتابه را ببندید تا پیتزا بخارپز گردد و پنیر بهتر آب گردد.
- برای اطمینان از پخت پیتزا می توانید از یک خلال دندان بهره ببرید. خلال دندان را داخل پیتزا فرو کنید، اگر خلال دندان تمیز بیرون آمد، پیتزا پخته است.
- بعد از پخت، پیتزا را به مدت چند دقیقه از روی حرارت بردارید تا کمی خنک گردد، سپس برش داده و سرو کنید.