تا حالا کیک با خرما درست کردی؟ ، با این 22 نکته طعمش عالی میشه!
به گزارش افق بسطام، کیک خرمایی یکی از و از محبوب ترین است که می توانید آن را با شکر و تخم مرغ یا بدون شکر و تخم مرغ در فر یا در قابلمه روی گاز آماده کنید. شما به دلخواه می توانید کیک خرما را به صورت ساده یا در ترکیب با گردو و دارچین یا با پوره سیب و موز له شده بپزید. با این مقاله از در همراه ما باشید تا طرز تهیه کیک خرمایی را به شما آموزش دهیم.

طرز تهیه کیک خرمایی در یک نگاه
برای تهیه کیک خرمایی با گردو و دارچین، ابتدا مواد یخچالی مانند شیر و تخم مرغ را به دمای محیط برسانید. سپس، هسته و پوست خرماها را بگیرید و آن ها را به صورت نگینی خرد کنید. مغز گردو را هم پاک نموده و به صورت درشت خرد کنید. پس از آن، آرد، بیکینگ پودر، دارچین و نمک را 2 بار الک نموده و فر را روی 180 درجه سانتی گراد گرم کنید.
در ادامه، تخم مرغ، شکر و وانیل را با دور تند همزن برقی به مدت 5 الی 7 دقیقه بزنید تا کرم رنگ و حجیم گردد. سپس، روغن و شیر را به مایه تخم مرغی بیفزایید و دوباره آن را مخلوط کنید. مواد خشک را به تدریج به مایه کیک اضافه کنید و با لیسک به آرامی هم بزنید.
در آخر، خرما و گردو را به مایه بیفزایید و فولد کنید. حالا، قالب را چرب کنید و مایه کیک را در آن بریزید. پس از خارج کردن حباب ها، این قالب را به مدت 40 الی 45 دقیقه در طبقه میانی فر بگذارید. پس از پختن و خنک شدن، کیک را از قالب خارج نموده و سرو کنید.
برای مطالعه مواد لازم، جزییات و مراحل طرز تهیه کیک خرمایی ادامه این مطلب را بخوانید.
مواد لازم برای تهیه کیک خرمایی
مواد اولیه | مقدار مورد احتیاج |
آرد سفید قنادی | 2 لیوان فرانسوی دسته دار |
خرما (بدون هسته و خرد شده) | 1 لیوان فرانسوی دسته دار |
مغز گردو (خرد شده) | نصف لیوان فرانسوی دسته دار |
شکر | 3/4 لیوان فرانسوی دسته دار |
تخم مرغ | 3 عدد |
شیر | نصف لیوان فرانسوی دسته دار |
روغن مایع | نصف لیوان فرانسوی دسته دار |
بیکینگ پودر | 2 قاشق چای خوری |
دارچین | 1 قاشق چای خوری |
وانیل | نصف قاشق چای خوری |
نمک | 1/4 قاشق چای خوری |
خامه یا بستنی وانیلی | برای سرو با کیک خرمایی |
مدت زمان لازم برای آماده سازی مواد اولیه: 30 الی 40 دقیقه
مدت زمان لازم برای پخت کیک خرمایی: 40 الی 45 دقیقه
مراحل طرز تهیه کیک خرمایی
طرز تهیه کیک خرمایی با شکر و تخم مرغ یا به صورت رژیمی، بدون شکر و تخم مرغ با مواد ساده یا در ترکیب با انواع مغزیجات مثل گردو، پوره سیب، موز له شده، دانه چیا یا تخم کتان آسیاب شده در فر یا در قابلمه روی گاز قابل انجام است.
مرحله اول: مواد اولیه را آماده کنید
پیش از آغاز مراحل طرز تهیه کیک خرمایی با گردو، ابتدا باید مواد یخچالی مانند شیر و تخم مرغ را برای 30 دقیقه در آشپزخانه (بیرون از یخچال) قرار دهید تا به دمای محیط برسند. سپس، خرماها را به خوبی بشویید و پس از خارج کردن هسته، خرماها را به صورت نگینی ریز خرد کنید. در صورت امکان، بهتر است پوست خرماها را نیز جدا کنید.
مغز گردو را هم پس از پاک کردن، به صورت نگینی درشت خرد کنید و کنار بگذارید. مراقب باشید، مغز گردو پودر نگردد تا بعدا موقع خوردن بافتش در کیک خرمایی احساس گردد.
در صورت تمایل، برای خرید شیر، تخم مرغ، مغز گردو و خرما می توانید به روش های و اینترنتی به فروشگاه های مراجعه کنید.
مرحله دوم: مواد خشک را مخلوط کنید
در این مرحله از طرز تهیه کیک خرمایی خانگی، مواد خشک شامل آرد سفید، بیکینگ پودر، دارچین و نمک را در ظرف مناسبی بریزید و با یکدیگر مخلوط کنید. سپس، این ترکیب را 2 بار الک کنید تا کاملا پوک و یکدست گردد. از سوی دیگر، فر را هم روشن نموده و روی دمای 180 درجه سانتی گراد تنظیم کنید تا گرم گردد.
برای خرید آرد سفید، بیکینگ پودر، دارچین و نمک می توانید به روش های حضوری و اینترنتی به فروشگاه های مراجعه کنید.
مرحله سوم: مایه تخم مرغی را آماده کنید
حالا، تخم مرغ های هم دما با محیط را در کاسه بزرگ و مناسبی بشکنید و شکر و وانیل را به تخم مرغ ها اضافه کنید. این مواد را با دور تند همزن برقی برای 5 الی 7 دقیقه به خوبی هم بزنید تا مایه ای یکدست، حجیم و گرم رنگ ایجاد گردد.
برای خرید شکر و وانیل می توانید به روش های حضوری و اینترنتی به فروشگاه های مراجعه کنید.
مرحله چهارم: شیر و روغن را اضافه کنید
در این مرحله از طرز تهیه کیک خرمایی گردویی، ابتدا روغن مایع را به مایه تخم مرغی اضافه کنید و مواد را برای یک دقیقه با دور تند همزن برقی هم بزنید. سپس، شیر را نیز به این ترکیب اضافه کنید و بار دیگر مایه کیک را با همزن برقی به خوبی هم بزنید تا ترکیب یکنواختی به دست آید.
برای خرید روغن مایع می توانید به روش های حضوری و اینترنتی به فروشگاه های مراجعه کنید.
مرحله پنجم: مواد خشک و تر کیک را ترکیب کنید
پس از هم زدن مایه تخم مرغی، در این مرحله از طرز تهیه کیک خرمایی خوشمزه، وقت آن است که مخلوط آرد با دیگر مواد خشک را که قبلا الک کردید به مایه کیک اضافه کنید. توجه داشته باشید، این کار را باید به صورت تدریجی و کاملا کنترل شده طی چند مرحله انجام دهید.
هر بار پس از اضافه کردن مقداری از مخلوط آرد، مایه کیک را با لیسک به آرامی برای مدت کوتاهی هم بزنید تا خمیر یکدستی ایجاد گردد. از هم زدن بیش از مقدار این خمیر خودداری کنید؛ وگرنه، کیک شما نهایتا سفت و خشک می گردد.
مرحله ششم: خرما و گردو را اضافه کنید
پس از آماده کردن خمیر کیک، نوبت اضافه کردن تکه های خرما و گردو است. بنابراین، قطعات خرما و مغز گردوی نگینی خرد شده را نیز در ظرف حاوی مایه کیک بریزید. این ترکیب را با لیسک به آرامی فولد کنید تا مخلوط یکنواختی ایجاد گردد. در این مرحله هم نباید فولد کردن خمیر بیشتر از یک دقیقه طول بکشد.
مرحله هفتم: مایه کیک خرما را در قالب بریزید
در این مرحله از طرز تهیه کیک خرما و گردو، کف و دیواره های قالب کیک را کمی چرب کنید یا با کاغذ روغنی بپوشانید. سپس، مایه کیک را در این قالب بریزید. این قالب را چند بار روی سطح کارتان بکوبید تا حباب های موجود در مایه کیک خارج شوند.
مرحله هشتم: کیک خرمایی را بپزید
تا الان مطمئنا فر شما حسابی گرم شده و برای پخت کیک آماده است. بنابراین، قالب حاوی مایه کیک را در طبقه میانی فر قرار دهید و حدود 40 الی 45 دقیقه صبر کنید تا این کیک خرما و گردو کاملا پخته و آماده سرو گردد.
مرحله آخر: کیک خرمایی را سرو کنید
پس از اتمام فرآیند پخت، قالب را از فر خارج کنید و اجازه دهید کیک به مدت 10 الی 15 دقیقه داخل قالب باقی بماند تا خنک گردد. سپس، کیک خرمایی را با احتیاط از قالب بیرون بیاورید و روی توری فلزی قرار دهید تا کاملا سرد گردد.
این کیک خوشمزه را می توانید با مقداری پودر قند () و دارچین تزیین کنید. در صورت تمایل، می توانید کیک خرمایی را با یا سرو کنید.
در صورت تمایل، برای خرید خامه و انواع بستنی می توانید به روش های حضوری و اینترنتی به فروشگاه های مراجعه کنید.
نکات مهم در طرز تهیه کیک خرمایی
- در صورت تمایل، می توانید خرما را پیش از افزودن با کمی کره یا شیر گرم مخلوط کنید و به صورت پوره درآورید. حتی می توانید خرمای له شده را با شیر مخلوط کنید و روی حرارت ملایم قرار دهید. این ترکیب را چند دقیقه هم بزنید تا به خمیری نرم و یکنواخت تبدیل گردد. سپس، آن از روی حرارت بردارید و کنار بگذارید تا خنک گردد.
- برای تهیه کیک خرمایی، بهتر است از خرمای نرم و شیرین مانند مضافتی، پیارم یا شاهانی بهره ببرید.
- این کیک را می توانید در ظرف دربسته، تا 3 روز در یخچال نگهداری کنید.
- اگر به فر دسترسی ندارید می توانید کیک خرمایی را در قابلمه روی گاز درست کنید. در طرز تهیه کیک خرمایی بدون فر، کافی است یک سه پایه فلزی یا توری فلزی را داخل قابلمه بزرگی قرار دهید و قالب حاوی مایه کیک را روی این توری یا سه پایه بگذارید تا قالب مستقیما با کف قابلمه تماس نداشته باشد. سپس، درب قابلمه را با دم کنی بپوشانید و به مدت 50 الی 60 دقیقه روی حرارت ملایم بگذارید. ترجیحا بهتر است از شعله پخش کن نیز بهره ببرید.
- روش پخت کیک خرمایی یخچالی کاملا با دستور بالا فرق دارد و بدون احتیاج به تخم مرغ با استفاده از خرما، بیسکویت ساده، گردو، کره، شیر و در صورت تمایل، مقداری پودر کاکائو انجام می گردد.
- برای تهیه کیک خرما ساده، کافی است گردو و دارچین را از دستور بالا حذف کنید.
- در صورت تمایل، می توانید مقدار کمی پودر هل و جوز هندی نیز به مایه این کیک اضافه کنید تا عطر و طعم بهتری داشته باشد.
- برای درست کردن نسخه رژیمی، می توانید کیک خرما و دارچین بدون شکر یا با شکر کمتر درست کنید. طرز تهیه کیک خرمایی بدون شکر عینا مانند همان چیزی است که در دستور بالا برایتان گفتیم؛ با این تفاوت که طبیعتا شکر را باید از لیست مواد لازم حذف کنید.
- در صورت تمایل، کیک خرمایی را به جای روغن و شیر معمولی می توانید با انواع شیر گیاهی مانند شیر نارگیل و روغن نارگیل تهیه کنید.
- در طرز تهیه کیک خرمایی بدون تخم مرغ، علاوه بر بیکینگ پودر باید به مقدار نصف قاشق چای خوری جوش شیرین به مواد بالا اضافه کنید. حتی می توانید یک قاشق غذاخوری تخم چیا یا تخم کتان را آسیاب نموده و با 3 قاشق غذاخوری آب ترکیب کنید. این ترکیب هم می تواند جایگزین خوبی برای تخم مرغ باشد. پیشنهاد می کنیم، کیک خرمایی بدون تخم مرغ را با ماست، پوره سیب یا پوره موز درست کنید تا بافت مرطوب و لطیفی داشته باشد.
- در طرز تهیه کیک خرمایی رژیمی و بدون شکر، می توانید مقداری پوره سیب یا موز را نیز به مایه کیک اضافه کنید.
- در طرز تهیه کیک خرمایی با ماست فقط باید ماست پر چرب و هم دما با محیط را جایگزین شیر کنید.
- بسته به طبع و ذائقه، می توانید مقداری عسل یا شیره خرما (طرز تهیه شیره خرما) را جایگزین شکر کنید.
- برای جلوگیری از ته نشین شدن تکه های گردو، پیش از افزودن بهتر است آن ها را در مقداری آرد بغلتانید و در انتهای کار به مایه بیفزایید.
فوت و فن های خوشمزه شدن کیک خرمایی
چطور طعم خرما را در کیک برجسته تر کنیم؟
برای برجسته کردن طعم خرما در کیک، موارد زیر را رعایت کنید:
- از خرمای شیرین و نرم مانند مضافتی یا شاهانی بهره ببرید.
- خرما را ابتدا با کمی شیر یا آب روی حرارت ملایم گرم کنید تا طعمش آزاد گردد.
- می توانید کمی شیره خرما یا شیره انگور (طرز تهیه شیره انگور) به مایه کیک بیفزایید.
کدام ادویه ها طعم کیک خرمایی را لذیذتر می نمایند؟
دارچین، هل، جوز هندی و میخک می توانند عطر و طعم این کیک را دو چندان نمایند. ترکیب دارچین با هل یکی از محبوب ترین گزینه ها برای افزودن به این کیک است.
چه چیزی باعث لطافت بیشتر کیک خرمایی می گردد؟
اضافه کردن مقداری ماست، پوره سیب یا موز رسیده له شده به لطافت بیشتر این کیک یاری می نماید. ضمناً، ضروری است روغن را با نسبت کاملا درست (نه کم و نه زیاد) به مایه این کیک بیفزایید. به علاوه، مایه کیک را پس از اضافه کردن مخلوط آرد اصلا نباید زیادی هم بزنید.
چرا وسط کیک خرمایی خیس می ماند؟
اگر فر را به مقدار کافی گرم نکنید؛ یا اگر مایه کیک خرمایی بیش از حد شل باشد، ممکن است وسط کیک شما خیس و نپخته باقی بماند. راستی، استفاده از قالب خیلی عمیق یا زود خارج کردن کیک از فر هم می تواند همین مشکل را ایجاد کند.
چطور می توان کیک خرمایی را بدون شکر هم خوشمزه کرد؟
استفاده از خرمای مرغوب و رسیده، اضافه کردن مقداری پوره سیب یا موز له شده و افزودن مغزهایی مانند گردو، بادام یا پسته می تواند طعم این کیک را بدون شکر نیز غنی تر و دلپذیرتر کند.
چرا کیک خرمایی خوب پف نمی نماید؟
- استفاده از بیکینگ پودر یا جوش شیرین نامرغوب و کهنه
- افزودن تخم مرغ سرد یا به مقدار کافی زده نشده
- هم زدن بیش از مقدار خمیر کیک (پس از افزودن آرد)
از دلایل اصلی پف نکردن کیک به حساب می آیند.
آیا می توان کیک خرمایی را بدون تخم مرغ تهیه کرد؟
بله. به جای تخم مرغ می توانید از یک عدد موز له شده یا یک چهارم لیوان پوره سیب بهره ببرید. ضمناً، می توانید یک قاشق غذاخوری تخم چیا یا تخم کتان آسیاب شده را با 3 قاشق غذاخوری آب ترکیب نموده و به جای تخم مرغ به مایه این کیک اضافه کنید.
منبع: افق کوروش