دولما باغچه کجاست ؟

به گزارش افق بسطام، حرمسرای همایونی کاخ دولما باغچه همان حریم سلطان بود. او و خانواده اش آنجا زندگی می کردند و به صورت شبانه روزی توسط گارد سلطنتی محافظت می شد.

دولما باغچه کجاست ؟

جهت دریافت خدمات هزینه ساخت ویلا دوبلکس با گروه ساختمانی آبان در ارتباط باشید. گروه آبان با سالهای تجربه طراحی معماری و ساخت و مشارکت در پروژه های کوچک و بزرگ بهترین انتخاب جهت مشاوره و اجرا میباشد.

امروز بی هیچ مقدمه ای یکراست به سراغ اصل مطلب می رویم. قرار است به شما بگوییم یکی از جاذبه های تاریخی و مقاصد گردشگری ترکیه، چه ویژگی هایی دارد و چرا باید در سفر هایتان به سراغ آن هم بروید. می خواهیم به بزرگترین کاخ استانبول برویم که در تزئیناتش بیشتر از طلا استفاده شده است. بنایی به سبک اروپایی با 45 هزار متر مربع وسعت. کاخ دولما باغچه استانبول. با خبرنگاران بمانید تا به گشت و گذاری در این مکان بپردازیم.

کاخ دولما باغچه

دولمه باغچه بزرگترین کاخ کشور ترکیه به دستور سی و یکمین امپراتور عثمانی، سلطان عبدالمجید اول ساخته شد. 3 طبقه، 285 اتاق، 46 سالن، 6 حمام ترکی و 68 سرویس بهداشتی هم دارد. با اینکه در ساختش از قصر های اروپایی الهام گرفته شده اما رد پایی از زندگی سنتی عثمانی ها و ویژگی خانه های سنتی ترکیه را هم در این مکان خواهید دید.

در بخش های اصلی کاخ دولما باغچه هر کدام، مبلمان و وسایل بسیاری لوکسی قرار گرفته است و در فضای بیرونی هم در باغی تماشایی، برج ساعت و مسجد دولما باغچه به چشم می خورند.

بخش های مختلف کاخ دولما باغچه

  • مابینی-همایون یا سلاملیک (Mabeyn-i Humayun)

    از طبقه اول و بخش سلاملیک (Selamlik) که به بازدید بپردازید، ورودیِ اش به باغی در غرب کاخ متصل است. به مابینی همایون هم معروف است. امور دولتی در آن صورت می گرفت و خانم ها نمی توانستند به آن داخل شوند. هم از نظر سیاسی و هم از جهت زیبایی مهمترین قسمت کاخ به حساب می آید. مبلمان لوکس و چشمگیر، فرش های دست باف، شومینه های زیبا و چلچراغ های کریستالی حسابی این بخش را زیبا نموده اند. سلاملیک خود از بخش هایی مختلف تشکیل شده:

  • سالن مدحال
  • اتاق دبیرخانه
  • سالن سفرا
  • اتاق سرخ.
  • راه پله کریستالی
  • زولوچیندر طبقه دوم سلاملیک، سالن زولوچین قرار گرفته است و به بخش خصوصی سلطان در مابینی همایونی می رسد. نمازخانه، حمام ترکی، اتاق های مطالعه و چند سالن برای آسایش امپراتور عثمانی هم در آن دیده می گردد.
  • حرمسرای همایونی

    حرمسرای همایونی همان حریم سلطان بود. او و خانواده اش آنجا زندگی می کردند. از طریق یک راهروی باریک به سلاملیک متصل شده و به صورت شبانه روزی توسط گارد سلطنتی محافظت می شد. هیچ مردی به جز سلطان و خواجه های حرمسرا نمی توانستند به آنجا وارد شوند. درون آن اتاق هایی برای همسران رسمی سلطان و اقامتگاهی برای مادرش و چند اتاق دیگر برای سوگلی ها و زنان صیغه ای او هم وجود داشت.

    با اینکه در کاخ دولما باغچه تمامی تزئینات چشم نوازند اما در این بخش فرش ها و گلیم های زیبا، مبلمان لوکس، گلدان، نقاشی های روغنی، تابلوهای خطاطی و … بسیار منحصر به فردی به چشم می خورند. تالار های باشکوهی هم دارد که در میان آن ها دو تالار آبی و صورتی از همه محبوب ترند.

  • تالار تشریفات کاخ دولما باغچه

    در میان دو بخش سلاملیک و حرمسرای همایونی تالار تشریفات ساخته شده است. بلندترین و باشکوه ترین سالن کاخ است و مساحت آن 2 هزار متر و ارتفاع سقف آن، 36 متر است. 56 ستون دارد با فرش های دست باف مزین است و چلچراغی کریستالی با 4.5 تن وزن آنجا را روشن نموده است.

    این تالار میزبان بزرگترین رسوم مذهبی و دولتی بود و در جشن های سنتی مقدس، تخت طلایی سلطان را در این مکان قرار می دادند. پنجره هایی با طرح توری دارد تا خانم ها هم می توانستند به تماشای مراسم سالن تشریفات بنشینند.

محوطه خارجی کاخ دولما باغچه

در محوطه کاخ دولما باغچه باغی زیبا با فواره ای دیدنی، در بخش ورودی به چشم می خورد که با چند مجسمه قو تزیین شده است. در این باغ علاوه بر کاخ اصلی، کاخ ولیعهد، خوابگاه خادمان و نگهبانان، اقامتگاه رییس خواجه ها، آشپزخانه امپراتوری، اسطبل ها، مرغدانی، گلخانه، آسیاب، کارگاه فرش، ریخته گری، داروخانه و … هم وجود دارد. باغ دولما باغچه مانند فضای داخل کاخ، بخش های خصوصی داشته که زنان حرمسرا می توانسته اند در کنار ساختمان های حرمسرا پیاده روی نمایند.

  • برج ساعت

    به دستور یکی از سلاطین عثمانی به نام عبدالحمید دوم، شخصی ارمنی به نام سرکیس بالیان ، رو به روی کاخ اصلی این برج را ساخت. یک برج چهاروجهی، 4 طبقه با 27 متر ارتفاع. در دو وجهه از این برج ساعت، طغرا (نوعی از خوشنویسی پیچیده) سلطان عبدالحمید دوم را هم می توان دید.

  • مسجد کاخ دولما باغچه

    مسجد دولما باغچه به دستور مادر سلطان عبدالمجید، به نام بزمی عالم در جنوب کاخ و شبیه یک کاخ مجلل ساخته شده است. ساختمانی چهارگوش دارد. دو طبقه است و دو مناره، یک ایوان و یک گنبد هم دارد. یک چلچراغ زیبا و باشکوه، منبر و محرابی از سنگ سماق و طرح هایی اروپایی بسیار این مسجد را دیدنی تر از معمول نموده است. در واقع مسجد دولمه باغچه، از مشهور ترین نمونه ها از مساجد دوره عثمانی در قرن نوزدهم است.

کاخ ولیعهد دولما باغچه

اقامتگاه خصوصی ولیعهد در بخش شرقی حرمسرا، از سال 2014، به موزه ملی نقاشی کاخ ها اختصاص داده شده و حدود 200 اثر تماشایی از نقاشی های قرن 19 و 20 در آن قرار گرفته است.

منبع: پیام دلتا
انتشار: 9 اسفند 1398 بروزرسانی: 6 مهر 1399 گردآورنده: ofoghebastam.ir شناسه مطلب: 581

به "دولما باغچه کجاست ؟" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "دولما باغچه کجاست ؟"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید