طرز تهیه کوکو تن ماهی، ساده و خوشمزه
به گزارش افق بسطام، خبرنگارانـ کوکو یکی از غذا های خوشمزه و محبوب ایرانی هاست که در برنامه غذایی ما جایگاه ویژه ای دارد. تهیه کوکو معمولاً آسان است و زمان کمی برای طبخ احتیاج دارد؛ بعلاوه مواد تشکیل دهنده آن ساده و در دسترس است. کوکو ها انواع متفاوتی دارند و بسیار متنوع هستند. برای مثال می توان به کوکو سبزی، کوکو سیب زمینی، کوکو مرغ، کوکو لوبیا سبز، کوکوی سبزیجات، کوکوی بادمجان، کوکوی کدو و... اشاره نمود که نشان دهنده تنوع این غذاست.
به گزارش خبرنگاران، کوکو تن ماهی یکی از انواع خوشمزه و متنوع کوکوهاست که از ترکیب تن ماهی با پیاز، گوجه فرنگی، سبزی و تخم مرغ تهیه می گردد که روش پخت بسیار ساده ای دارد. این کوکو به علت داشتن تن ماهی در ترکیباتش ارزش غذایی بالایی دارد و یک وعده غذایی کامل محسوب می گردد. در ادامه این مطلب طرز تهیه کوکو تن ماهی در منزل با روشی بسیار آسان همراه با نکات مهم و فوت و فن های مربوط به تهیه این کوکو تقدیم به شما کاربران گرامی خواهد شد.
مواد لازم برای تهیه کوکو تن ماهی
تن ماهی: 1 قوطی
تخم مرغ: 2 عدد
پیاز: 1 عدد
گوجه فرنگی: 1 عدد
آرد گندم: 1 قاشق غذاخوری سرپر
سبزی معطر (گشنیز، جعفری، ترخون): 2 قاشق غذاخوری
نمک، فلفل سیاه و زردچوبه: به مقدار لازم
پودر سیر: 1 قاشق چای خوری
نکات مربوط به مواد اولیه
نکات مربوط به تن ماهی
یکی از نکات بسیار مهم در خصوص مصرف تن ماهی جوشاندن آن است. قوطی کنسرو را به مدت 20 دقیقه در ظرف حاوی آب جوش قرار دهید، طوری که آب کاملاً قوطی را احاطه کند. جوشاندن تن ماهی پیش از مصرف موضوعی است که متخصصان علم تغذیه و پزشکان به آن تأکید دارند. زیرا ممکن است به علت یک سهل انگاری در هنگام فراوری، شرایط نامناسب نگه داری و یا رد شدن تاریخ مصرف قوطی تن ماهی به نوعی باکتری خطرناک آلوده باشد. این باکتری عامل ایجاد نوعی مسمومیت کشنده به نام بوتولیسم است.
جوشاندن تن ماهی تنها راهی است که می تواند این باکتری های مضر را از بین ببرد. پس این مرحله را جدی بگیرید. اگر در انجام این کار سهل انگاری کنید، می تواند منجر به فاجعه ای غیرقابل جبران گردد. بله دقیقا درست متوجه شدید. نجوشاندن تن ماهی پیش از مصرف می تواند تبعات غیرقابل باوری را برای شما به همراه داشته باشد؛ بنابراین با تصور این که مسئله ای پیش نخواهد آمد، به علت تنبلی یا گرسنگی زیاد جوشاندن قوطی کنسرو را نباید فراموش کنید.
نکات مربوط به پیاز
اگر بخواهیم به طور مختصر در خصوص کاربرد انواع پیاز ها شرح بدهیم، باید از پیاز زرد که معروف ترین عضو خانواده پیازهاست، آغاز کنیم. این پیاز برترین گزینه برای پخت و پز است. پیاز سفید طعم ملایم تری نسبت به پیاز زرد دارد. از نظر کاربرد تقریباً مثل پیاز قرمز است و می گردد آن را خام خورد و یا در سالاد ها و دیپ ها از آن استفاده کرد. این پیاز برای غذا های مکزیکی هم برترین گزینه است. پیاز قرمز نسبت به پیاز سفید و زرد فیبر بیشتری دارد و به خاطر رنگ زیبایش می توان از آن برای تزئین بشقاب غذا هم استفاده کرد. علاوه بر این برای کبابی کردن، سالاد و ساندویچ ها هم انتخاب مناسبی است. پیاز های قرمز به مقدار کافی عطر و طعم به غذا نمی دهند؛ بنابراین برای پخت و پز مورد استفاده قرار نمی گیرند.
طرز تهیه مرحله به مرحله کوکو تن ماهی
1 ـ برای آغاز کار تخم مرغ ها را داخل یک کاسه بشکنید؛ سپس پیاز خرد شده نگینی را به آن اضافه کنید.
2 ـ گوجه را پوست کنید و سپس به صورت نگینی خرد کنید و به مواد بالا اضافه کنید.
3 ـ تن ماهی را بعد از جوشاندن و خنک شدن داخل یک صافی خالی کنید و با پشت قاشق فشار بدهید تا روغن اضافی آن خارج گردد و بعد به مواد داخل کاسه اضافه کنید.
4 ـ سبزی معطر را بعد از شستشو خرد کنید و به کاسه اضافه کنید. اگر سبزی تازه در دسترس نداشتید، می توانید از سبزی خشک معطر بهره ببرید.
5 ـ آرد گندم + نمک + فلفل سیاه + زردچوبه + پودر سیر را به کاسه اضافه کنید و خوب هم بزنید تا همه مواد کاملا با هم مخلوط شوند.
6 ـ در مرحله آخر داخل یک ماهی تابه مناسب کمی روغن بریزید و روی حرارت میانه اجاق گاز بگذارید تا حسابی داغ گردد؛ سپس مایه کوکو را داخل ماهی تابه بریزید و با کفگیر یا قاشق کاملا پخش کنید تا یکدست و صاف گردد. درب ماهی تابه را ببندید و حرارت اجاق گاز را کم کنید تا کوکو بپزد و برشته گردد. وقتی یک طرف کوکو پخت، آن را پشت و رو کنید تا طرف دیگر هم بپزد. کوکو تن ماهی خوشمزه شما آماده است که می توانید آن را همراه با نان و سبزی خوردن میل کنید. نوش جان.
منبع: فرارو