طرز تهیه دونات مرغ، یک پیش غذای خوشمزه و زیبا
به گزارش افق بسطام، خبرنگارانـ مرغ در سفره ما و بعلاوه در برنامه غذایی خانواده ایرانی یکی از پروتئین های بسیار پر مصرف است که معمولا بیشتر از گوشت قرمز از آن استفاده می گردد. مرغ در انواع خورش ها، پلوها، سالادها، فست فود ها و خوراک ها استفاده می گردد؛ ولی استفاده از آن برای غذای اصلی رواج بیشتری دارد. دونات مرغ نوعی فینگرفود و غذای فست فودی محسوب می گردد که به عنوان پیش غذا یا در کنار غذای اصلی سرو می گردد و برای میز مهمانی و یا جشن تولد یک پیش غذای بسیار خوشمزه و مجذوب کننده به خصوص برای بچه ها است.
به گزارش خبرنگاران، شما می توانید این پیش غذای خوشمزه را در منزل به صورت سالم و خانگی تهیه کنید و از خوردن آن لذت ببرید. در ادامه این مطلب طرز تهیه دونات مرغ در منزل همراه با نکات مهم و فوت و فن های مربوط به تهیه این پیش غذای خوشمزه و مجذوب نماینده تقدیم به شما کاربران گرامی خواهد شد.
مواد لازم برای تهیه دونات مرغ
سینه مرغ بدون استخوان: نصف یک سینه کامل
سیب زمینی آبپز: 2 عدد
پیاز: 1 عدد
سیر: 2 حبه
جعفری تازه خرد شده: 1 قاشق سوپ خوری
نمک، فلفل سیاه، ادویه کاری و پودر پاپریکا: به مقدار لازم
بکینگ پودر: 1 قاشق مرباخوری
پودر سوخاری: 1 لیوان
آرد سفید: 1 پیمانه
تخم مرغ: 2 عدد
نان تست: 2 عدد
شیر: نصف لیوان
روغن مخصوص سرخ کردنی: به مقدار لازم
نکات مربوط به مواد اولیه
نکات مربوط به مرغ
یکی از نکات بسیار مهم در تهیه انواع غذا ها انتخاب مواد اولیه سالم و تازه است. وقتی می خواهید مرغ را انتخاب کنید، حتماً جا هایی مانند ران و بال را که اتصال دارند، چک کنید؛ زیرا ماندگی و ناسالم بودن مرغ در این قسمت ها زود تر معین می گردد. اگر این قسمت ها بوی نامطبوعی بدهد؛ یعنی مرغ تازه نیست. حواستان باشد مرغ هایی را که خیلی خیس هستند، انتخاب نکنید. رطوبت زیاد مرغ نشان دهنده این است که قبلاً فریز شده است. اگر از مرغ های بسته بندی استفاده می کنید، حتما تاریخ آن را چک کنید و حواستان باشد که خون آبه نداشته باشد. برای تهیه سوفله مرغ می توانید از سینه مرغ، فیله و یا ران مرغ بهره ببرید.
نکات مربوط به جعفری
برای تهیه دونات مرغ و برای اینکه دونات مرغ شما عطر و طعم بهتری داشته باشد، بهتر است حتما از جعفری تازه بهره ببرید. توجه داشته باشید برای اینکه جعفری آب نیندازد، جعفری را بیش از حد خرد و
له نکنید.
نکات مربوط به پیاز
اگر بخواهیم به طور مختصر در خصوص کاربرد انواع پیاز ها شرح دهیم، باید از پیاز زرد که معروف ترین عضو خانواده پیازهاست، آغاز کنیم. این پیاز برترین گزینه برای پخت و پز است. پیاز سفید طعم ملایم تری نسبت به پیاز زرد دارد. از نظر کاربرد تقریباً مثل پیاز قرمز است و می گردد آن را به صورت خام خورد و یا در سالاد ها از آن استفاده کرد.
پیاز قرمز نسبت به پیاز سفید و زرد فیبر بیشتری دارد و به خاطر رنگ زیبایش می توان از آن برای تزئین بشقاب غذا هم استفاده کرد. علاوه بر این برای کبابی کردن، سالاد و ساندویچ ها هم انتخاب مناسبی است. پیاز های قرمز به میزان کافی عطر و طعم به غذا نمی دهند.
طرز تهیه دونات مرغ
1 ـ ابتدا دو عدد نان تست را داخل یک کاسه خرد کنید و روی آن شیر بریزید و صبر کنید تا حسابی خمیر شوند.
2 ـ سینه مرغ را داخل دستگاه غذاساز بریزید؛ سپس دو حبه سیر، پیاز خرد شده، جعفری خرد شده، سیب زمینی آبپز خرد شده، آرد سفید، بکینگ پودر، نمک، فلفل سیاه، پودر کاری، پودر پاپریکا و همپنین نان تست خمیر شده را به مرغ اضافه کنید. حالا دستگاه را روشن کنید و چند ثانیه بزنید تا همه مواد کاملا با هم مخلوط شوند و حالت خمیری پیدا نمایند.
3 ـ در این مرحله خمیر دونات را داخل یک ظرف بریزید. دستتان را کمی چرب کنید؛ سپس به میزان یک نارنگی از خمیر بردارید و کف دست باز به شکل دونات باز کنید و وسط دایره را با انگشت سوراخ کنید.
4 ـ دو عدد تخم مرغ را داخل کاسه بشکنید و با چنگال هم بزنید تا یکدست گردد؛ سپس دونات آماده را ابتدا داخل تخم مرغ بزنید و بعد داخل آرد سوخاری بگذارید تا هر دو طرف دونات به تخم مرغ و آرد سوخاری آغشته گردد. اگر در این مرحله شکل دونات به هم ریخت، دوباره با دست به آن شکل بدهید.
5 ـ یک ماهی تابه گود یا قابلمه مناسب را روی حرارت اجاق گاز بگذارید و روغن مخصوص سرخ کردنی را داخل آن بریزید و صبر کنید تا روغن داغ داغ گردد؛ سپس دونات های مرغ آماده را یکی یکی داخل روغن داغ بیاندازید تا سرخ گردد. بعد از اینکه یک طرف دونات سرخ شد، آن را برگردانید تا سمت دیگر دونات هم کاملا سرخ گردد.
6 ـ دونات های مرغ سرخ شده را روی دستمال مخصوص جذب روغن بگذارید تا روغن اضافی آن جذب گردد؛ سپس داخل ظرف سرو بچینید. این دونات مرغ خوشمزه با سس کچاب سرو می گردد؛ اما می توانید آن را با هر نوع سسی که تمایل دارید، سرو کنید. نوش جان.
منبع: فرارو