سفر به آمریکا: لوکیشن فیلم پل جاسوسان
به گزارش افق بسطام، پل جاسوسان
پل جاسوس ها را مت چارمن انگلیسی نوشته که بیشتر به عنوان نمایشنامه نویس شناخته می گردد و به همین جهت وظیفه بازنویسی و تکمیل این فیلمنامه را برادران کوئن بر عهده گرفتند؛ اما نتیجه کار بیشتر از اینکه شباهت به کارهای کوئن که اغلب تیز و برنده هستند داشته باشد، امضای کارگردانی اسپیلبرگ را پای اثر دارد. اسپیلبرگ که آخرین بار در سال 2012 با فیلم لینکن توانست موفقیت های بسیاری به دست اورد و یکی از بهترین آثار سال را تهیه و کارگردانی کند، پس از 3 سال به سینما بازگشته و موضوعی را برای ساخت انتخاب نموده که معمولا در هالیوود خودش به سراغ ساخت آنها می رود!
اگر علاقمند به سفر با بهترین تور امریکا هستید با ما همراه شوید، با مجری مستقیم تور آمریکا از نیویورک، واشنگتن، لس آنجلس، سان فرانسیسکو و لاس وگاس دیدن کنید و بهترین تجربه سفر را داشته باشید.
پل جاسوس ها به اقتضای فضای خاص دوران جنگ سرد، حال و هوایی خفقان آور و ترسناک دارد و عدم اعتماد نسبت به تک تک افراد جامعه در تمام لحظات فیلم موج می زند. قهرمان فیلم به نام داناوان، وکیلی است که سعی دارد در جریان جنگ تسلیحاتی میان دو اَبَرقدرت آن سال ها، اخلاق و قاعده را نبازد، اما خود تبدیل به سوژه ای جدید برای شک ورزیدن می گردد، به طوری که حتی پسرش نیز با دفاع کردن او از یک کمونیست مخالف می ورزد و مردم شهر نیز با نگاهی متفاوت به او می نگرند. با این حال اگرچه به نظر می رسد داناوان حتی برای دشمنانش هم حق و حقوقی قائل باشد، اما فیلم هرگز به طور کامل اعلام نمی نماید که آیا باید مخاطب به رفتار و کردار او اطمینان داشته باشد یا اینکه خود او نیز بخشی از این بازی سیاسی است؟ استیون اسپیلبرگ به خوبی از قهرمان سازی پرهیز نموده و شخصیت های داستان را سیاه و سفید معرفی ننموده است.
در پل جاسوس ها روی جنبه های جاسوسی به خوبی کار شده است، اگرچه شرایط دوناوان به وخامت شرایطی نیست که در سایر فیلم های هیجانی دوران جنگ سرد واقع در برلین به دیدن شان عادت نموده ایم. در فیلم تنش وجود دارد، اما اختناق آور نیست. حتی وقتی دوناوان زندانی می گردد، باز هم باور نمی کنیم موقعیتش ممکن است خطرناک باشد. چون اصلا مهم نیست که دولت آمریکا چگونه تکذیب می نماید که او عامل آن ها نیست، بلکه این مهم است که او دارد با قوانین بازی می نماید و طرف مقابل هم به اندازه او به این قوانین متعهد است. در انتها باید گفت پل جاسوس ها بیشتر درباره مسائل فنی اجرایی شدن یک قرار است تا درباره خزیدن بپّاها در سایه و ناپدید شدن افراد در شب. این فیلم توانست با هزینه 40 میلیون دلاری درآمدی بیش از 164 میلیون دلار کسب کند.
عوامل فیلم
- تهیه کننده و کارگردان: استیون اسپیلبرگ
- فیلمنامه: مت چارمن
- موسیقی: توماس نیومن
- فیلم برداری: یانوش کامینسکی
- تدوین: مایکل کان
بازیگران
- تام هنکس
- امی رایان
- آلن آلدا
- ایو هوسان
- مارک رایلنس
- بیلی مگناسن
لوکیشن فیلم
فیلمبرداری این فیلم در 8 دسامبر 2014 در محله بروکلین شهر نیویورک و در خیابان های مختلف محله های آستوریا کوینز، آستوریا پارک و بلوار دیت مارس انجام شد. بعضی دیگر از لوکیشن ها نیز در استدیو بابلسبرگ ساخته و کار فیلمبرداری در آن انجام شد.
بروکلین
محله بروکلین یکی از قدیمی ترین و پرجمعیت ترین محله های نیویورک است. بروکلین به نام های مختلفی از جمله شهر شاهان به افتخار چارلز دوم، پادشاه وقت انگلستان، شهر خانه ها به خاطر وجود خانه های فراوان در آن، شهر درختان به خاطر وجود درختان قدیمی فراوان، شهر کلیساها به خاطر وجود کلیساهای قدیمی فراوان و بزرگ معروف است.
پل گلینیک
اما مهم ترین صحنه فیلم پل جاسوسان زمانی است که مبادله این جاسوس ها روی پل گلینیک انجام می گردد، اما چرا این پل به پل جاسوسان معروف شده است؟
جنگ سرد جهش تسلیحاتی شوروی را در برداشت که این امر آمریکا پیروز دیگر جنگ جهانی دوم را به تکاپو انداخت تا دست به یافتن اطلاعات از شرایط رقیب خود بزند. جاسوسی طرفین از هم آغاز می گردد. در اول می 1960 هواپیمای جاسوسی یو-2 آمریکا که به دوربین های بسیار پیشرفته ای مجهز بود بر فراز آسمان شوروی به پرواز درمی آید، ولی چند ساعت بعد توسط یک موشک روسی سرنگون می گردد و خلبان آن فرانسیس گری پاورز به اسارت روس ها درمی آید.
در 10 فوریه 1962 روی پل گلینیک که بر رودخانه هاول واقع شده است و پوتسدام را به برلین متصل می نماید، معاوضه ای تاریخی صورت می گیرد و پاورز به همراه یک جوان آمریکایی به نام فردریک پرویر با ویلیام فیشر معروف به رودولف ایبل افسر ک.گ.ب و جاسوس دستگیر شده در بروکلینِ آمریکا معاوضه می گردد. در سال های 1985 و 1986 هم این پل دو مبادله دیگر را به خود دید و از آنجایی که پل گلینیک در طول جنگ سرد مرز بین بلوک شرق و غرب بود و آمریکایی ها و روس ها روی آن به تبادل جاسوسان خود می پرداختند این پل به پل جاسوسان معروف شد.
خوانندگان محترم خبرنگاران، اگر شما نیز از هواداران فیلم سینمایی پل جاسوسان هستید، لطفا نظرات خود را با ما و سایر مخاطبان به اشتراک گذارید. در ضمن می توانید تمام مطالب بخش لوکیشن فیلم را در صفحه اختصاصی آن مشاهده کنید.
منبع: کجارو