آشنایی با 10 مواد غذایی مضر برای وعده صبحانه که باید از خوردن آنها اجتناب کرد
به گزارش افق بسطام، مقوی بودن اولین وعده غذایی در طول روز از موارد ضروری برای داشتن زندگی سالم است. صبحانه باعث تقویت حافظه می گردد و ادراک و احساسات خوب را تقویت می نماید، خصوصا در دانش آموزان و دانشجویان به طوریکه محققان معتقد هستند که نخوردن صبحانه اثرات منفی مشهودی بر مقدار یادگیری افراد دارد.
بیشتر ما به علت اینکه برای خوردن صبحانه در وقت خود صرفه جویی کنیم و بعلت عجله داشتن به گزینه های غذاهای بسته بندی شده روی می آوریم. متاسفانه، موادغذایی های منتخب ما، مملو از مواد نگهدارنده مصنوعی، نمک، شکر و کالری است. اغلب این مواد در ایجاد طعم نقش بسزایی دارند، اما به خصوص برای بچه ها بسیار ناسالم هستند. خوردن بسیاری از غذاهای لذیذ با شکم خالی، مضر هستند، حتی اگر از زمان کودکی به آن ها عادت داشته باشیم. دقت کنید صبحانه شما مضر نباشد.
برترین غذاهای صبحانه به شما انرژی لازم برای زنده ماندن در طول روز را می دهد. این غذاها سوخت وساز بدن را افزایش می دهد، افزایش وزن را کنترل می نماید و از بیماری ها بدن را حفظ می نماید. از سوی دیگر، بدترین غذاهای صبحانه در چربی های اشباع شده و قندها بشدت زیاد هستند که بدن را در معرض خطر بسیاری از بیماری ها قرار می دهند.
خوردن بعضی از غذاها را نه تنها برای صبحانه توصیه نمی نمایند بلکه به پرهیز از آنها در این وعده غذایی هشدار می دهند. برای داشتن یک صبحانه سالم سعی کنید از خوردن مواد غذایی زیر برای صبحانه اجتناب کنید.
1. پنیر بدون گردو
به علت بالا بودن کلسیم در پنیر برای جذب بهتر به مقدار فسفر بیشتری احتیاج دارد که همانطور که می دانید منبع اصلی فسفر مغز انسان است پس زمانی که ماده غذایی همانند پنیر که برای تجزیه شدن در بدن احتیاج به فسفر دارد وارد بدن می گردد سوخت و ساز فسفر بیشتر اتفاق می افتد. حال برای اینکه این سوخت فسفر سبب ضعف مغز نگردد گردو مکمل خوبی است چرا که گردو منبع خوبی از فسفر و ویتامین D است و احتیاج پنیر را رفع نموده و دیگر احتیاجی به فسفر مغز نمی باشد.
در ادامه بهتر است نکاتی راجع به انتخاب پنیر بدانید که در انتخاب پنیر خوب و مناسب به شما یاری خواهد نمود. همانطور که می دانید پنیر پاستوریزه برترین نوع پنیر است چرا که از ابتلا به تب مالت جلوگیری می نماید. از پنیرهای خیلی تازه استفاده نکنید به علت اینکه پنیرهای تازه خطر ابتلا به تب مالت را افزایش می دهد. شما می توانید به خرید اینترنتی پنیر با انواع مختلف بپردازید.
2. گوجه فرنگی
در گوجه فرنگی اسید سیتریک وجود دارد. این اسید سبب افزایش اسید معده می گردد. خوردن گوجه فرنگی با شکم خالی می تواند سبب احساس سنگینی، رفلاکس در معده یا حتی دل درد گردد. اما شما می توانید با ترکیب گوجه و تخم مرغ، املت که از وعده های صبحانه پرهوادار است برای خود ترتیب دهید، بهتر است تخم مرغ محلی یا شرکتی از برندهای معتبر که با قیمت مناسب در بازار موجود است برای این کار تهیه کنید.
3. فست فود در وعده صبحانه
به صورت کلی خوردن غذای چرب در وعده صبحانه توصیه نمی گردد ولی اگر هر از گاهی میل به خورد فست فودهایی مانند سوسیس و کالباس داشتید حداقل سعی کنید از سوسیس و کالباس خانگی بهره ببرید. در نوع صنعتی این خوراکی وسوسه انگیز به خاطر استفاده از مواد اولیه نامرغوب و نیترات سدیم، نیتریت ها، فسفات ها، نمک و روغن فراوان و مواد نگهدارنده خطر ابتلا به انواع بیماریها بسیار زیاد است. آماده کردن صبحانه و غذا خوردن می تواند وقت گیر باشد، از این رو خرید صبحانه از سر راه محل کار یا مدرسه به نظر می رسد برترین گزینه باشد. بسیاری از ما، از جمله بچه هامان، از این کار لذت می برند، اما هر زمانی که در یک اشتراک فست فود توقف می کنید اقلامی از چربی های اشباع شده، سدیم و قندهای مصنوعی را به مقدار بالا مصرف می کنید.
سدیم بیش از حد می تواند باعث یک افزایش ناگهانی در فشار خون گردد و آن بعلاوه ممکن است احتمال سکته مغزی در افراد مبتلا به فشار خون بالا را افزایش دهد.
4. شیرینی
موادغذایی از قبیل شیرینی دانمارکی، رول دارچین و شیرینی های نان برشته شده از کالری و چربی بالایی برخوردار هستند. علاوه بر این، زیادی خامه های روی کیک یا شیرینی منجر به چاقی می گردد. بعلاوه، بسیاری از نانوایان از آرد سفید فرآوری شده استفاده می نمایند تا کالری های بیشتری را به آن بیافزایند. این خوشه ها با قندها افزایش می یابد و بدن را با انفجار اولیه انرژی مجهز می نماید که به احتمال زیاد در چند ساعت ناپدید می گردد.
5. دونات
دونات ها، اولین چیزی است که شما در صبح علاقه زیادی به خوردن آن ها دارید. دونات ها یکی از گزینه های صبحانه است که به علت عجله داشتن و راحت بدست آوردن آنها در جهت مدرسه یا محل کار بیشتر ترجیح داده می گردد.
به خاطر داشته باشید که دونات ها مملو از قندهای تصفیه شده، چربی های ترانس، روغن هیدروژنه و آرد سفید فرآوری شده اند که از نظر فواید تغذیه ای برای بدن مناسب نیست.
6. کورن فلکس
اگر چه خیلی ها هوادار کورن فلکس ها هستند اما باید بدانید که رنگ ها و مواد شیمیایی استفاده شده در کورن فلکس ها مضر است و می تواند باعث چاقی گردد.
7. نوتلا و دیگر شکلات ها
دانشمندان دو قاشق غذاخوری آن را محاسبه نموده اند. نوتلا 83 درصد از سطح میانه شکر روزانه زنان را شامل می گردد. چنین صبحانه ای شیرینی برای اولین بار حال را بهبود می بخشد اما انرژی به سرعت تبخیر می گردد و احساس خستگی جایگزین آن خواهد شد. علاوه بر این، بعضی شکلات ها حاوی روغن پالم هستند و انتخاب خوبی برای کسانی که سلامت خود را کنترل می نمایند نیست.
8. شیر
دانشمندان توصیه نمی نمایند شیر را با معده خالی بخورید، چون فراوری اسید معده را افزایش می دهد و در نتیجه باعث سوزش معده می گردد. شیر مملو از چربی هایی اشباع شده که سطح کلسترول را افزایش می دهد، باعث بروز التهاب و در موارد شدید به انسداد عروق هم یاری می نماید. برای آنهایی که نمی توانند خوردن شیر را ترک نمایند، توصیه می گردد که شیر کم چرب مصرف نمایند؛ این نسخه کم چرب شیرعاری از چربی است و تنها شامل کلسیم، پتاسیم، ویتامین D و پروتئین است.
9. چای و قهوه
نوشیدن قهوه و چای با معده خالی باعث افزایش اسیدیته معده می گردد که به نوبه خود باعث سوزش سر دل و سوء هاضمه در طول روز می گردد. نوشیدن چای با معده خالی می تواند صفرا و اسید موجود در معده را کاهش دهد که هضم کلی غذا و فرایند تنظیم کلسترول را مختل می نماید.
10. نوشیدنی های گازدار
صرف نوشیدنی های گازدار در زمانی که معده خالی است، سبب کاهش زمان هضم مواد غذایی و اخلال در کارکرد معده می شوند و می توانند در صورت مصرف دائمی به یبوست منجر شوند. به ویژه اسید فسفریک موجود در کولا یا آب میوه های گازدار برای معده خالی مضر است.
منبع: ایرنا زندگی