ایران رژیم قراردادی جدید برای توسعه میادین نفتی خود به هند پیشنهاد کرد
به گزارش افق بسطام، خبرنگاران: ایران رژیم قراردادی جدیدی را برای توسعه میادین نفتی خود به هند پیشنهاد کرد که بر پایه سهم بری از فراوری قرار گرفته است و برخلاف رویه معمول ایران در این زمینه است.
برای دیدن تاج محل و مجسمه های بودا، تور هند ما را تجربه کنید.
به گزارش خبرنگاران به نقل از پی تی آی، ایران در جریان سفر وزیر خارجه هند به تهران رژیم قراردادی جدیدی را برای فراوری و اکتشاف نفت توسط پیمانکاران هندی پیشنهاد کرد.
این پیشنهاد از سوی علی اکبر صالحی، وزیر امور خارجه ایران در جریان نشست کمیسیون مشترک ایران و هند با حضور سلمان خورشید، وزیر خارجه هند مطرح شد. همکاری در زمینه انرژی یکی از موضوعات این نشست بود.
به دلیل مسائل ناشی از تحریم های آمریکا و اتحادیه اروپا، هند در یک ساله منتهی به 31 مارس 2013، واردات نفت خود از ایران را به میزان 26.5 درصد کاهش داده است.
ایران معمولا تنها قراردادهای خدماتی را به شرکت های خارجی پیشنهاد می دهد و به آنها یک نرخ قیمت تثبیت نشده را در ازای کوشش برای اکتشاف و فراوری نفت می دهد.
اما قرارداد اختصاص سهمی از فراوری، مالکیت بخشی از نفت استخراج و فراوری شده را به شرکت خارجی می دهد و آن شرکت را قادر می سازد که سهم خود از نفت فراوری شده را به هر کجا که می خواهد حمل کند.
شرکت های نفتی هند برای استخراج گاز از بلوک گازی فارسی قرارداد خدماتی منعقد نموده اند که در صورت تبدیل قراردادشان به رژیم سهم بری از فراوری بدین معنا خواهد بود که هند می تواند به یک منبع عظیم 13 تریلیون فوت مکعبی گاز نزدیک گردد.
به گفته منابع آگاه، وزیر امور خارجه ایران هنگام ارائه این پیشنهاد گفت، ایران باید به عنوان یک منبع انرژی قابل اتکا برای هند محسوب گردد.
هند در سال اقتصادی 13-2012، حدود 13.3 میلیون تن نفت خام از ایران وارد نموده که 18.1 میلیون تن کمتر از سال پیش از آن بوده است. دهلی نو در حال حاضر به دلیل محدودیت های ناشی از تحریم های آمریکا و اتحادیه اروپا، پول نفت ایران را به روپیه پرداخت می نماید و آن را در حسابی در بانک یو سی اوی این کشور سپرده گذاری می نماید.
ایران اعلام نموده که پول اضافه سپرده گذاری شده در بانک هندی، می تواند در بعضی از پروژه ها شامل پروژه های زیر ساختی هند سرمایه گذاری گردد.
در بیانیه مشترکی که پس از گفتگوهای بین مقامات دو کشور منتشر شد، دو طرف بر اهمیت گسترش همکاری برای توسعه روابط تجاری و بانکی تاکید کردند.
در این بیانیه همچنین آمده است: دو طرف توافق کردند که جنبه های مختلف سرمایه گذاری مشترک در دو کشور را مورد آنالیز قرار دهند. همچنین دو طرف با اشاره به توانمندی هایشان در بخش های صنعتی، توافق کردند که همکاری هایشان در این زمینه را تنوع ببخشند.
خورشید که با وزیر نفت ایران نیز ملاقات داشت، اعلام نمود که ایران یک منبع اصلی انرژی نزدیک به مرزهای هند است و می تواند نقش مهمی را در تامین احتیاج انرژی این کشور ایفا نماید.
خورشید با تاکید بر اینکه هند مصمم است تا به واردات نفت خود از ایران ادامه دهد، گفت، به رغم مسائل اخیری که در رابطه با مکانیسم پرداخت ها، حمل و نقل و پوشش بیمه ای به وجود آمده، دهلی نو کوشش زیادی انجام داده تا واردات نفت از ایران را ادامه دهد.
وی اضافه کرد، بخشی از این مسائل در سایه همکاری دو طرف حل شده، هر چند که بخشی از این مسائل همچنان حل نشده اند.
خورشید خاطر نشان کرد، پرداخت پول نفت ایران در ماه های اخیر سخت تر شده و پرداخت ها فعلا باید به واحد پول هند انجام گیرد.
هند که نگران عدم توازن تجاری شدید با ایران است، به دنبال راه هایی برای افزایش مبادلات تجاری با این کشور است. حجم مبادلات تجاری بین دو کشور به 15 میلیارد دلار می رسد که سهم صادرات هند از این رقم، تنها حدود 2.5 میلیارد دلار است.
نفت مهم ترین کالای وارداتی هند از ایران است. هند کوشش دارد صادرات کالا به ایران و به خصوص دارو و مواد غذایی را گسترش دهد.
خورشید با اشاره به کمبود داروهای اساسی در ایران، یک چهارچوب همکاری در زمینه صادرات دارو را به مقامات ایرانی پیشنهاد کرد.
هند، سومین فراوری کننده بزرگ محصولات دارویی است و این پتانسیل را دارد که بتواند احتیاج دارویی ایران را تامین کند.
در بخش منسوجات نیز، خورشید پیشنهاد کرد که ایران ترتیبات تعرفه های ترجیحی را برای واردات محصولات هندی به این کشور وضع کند.
وی اظهار داشت که هند در ماه جاری یک نمایشگاه بین المللی منسوجات در تهران برگزار خواهد نمود.
وزیر امور خارجه هند در زمینه نرخ روپیه در برابر ریال گفت، وجود سه نرخ برای ارز در ایران کمکی به حل مشکل نمی نماید. وی درخواست کرد که یک نرخ رسمی برای تعویض روپیه در برابر ریال مشخص گردد.
2
منبع: تسنیم