زردی نوزاد چقدر طول می کشد و علت آن چیست؟

به گزارش افق بسطام، یکی از بیماری های که معمولا نوزدان در بدو تولد با آن درگیر هستند، زردی یا همان یرقان است. این بیماری در واقع نوعی اختلال کبدی است که به دلیل بالا بودن مقدار غلظت بیلی روبین خون ایجاد می شود. اما سوال بسیاری از والدین این است که زردی نوزاد چقدر طول می کشد؟

زردی نوزاد چقدر طول می کشد و علت آن چیست؟

برای پاسخ به این سوال و اطلاعات بیشتر درباره بیماری زردی نوزادان، تا انتهای مطلب با ما همراه باشید.

زردی نوزاد چقدر طول می کشد؟

سوال بسکمک از والدین نگران، همیشه این بوده است که زردی نوزاد چقدر طول می کشد؟ با توجه به اینکه نوزادان به دلایل مختلفی از جمله زردی فیزیولوژیک، زردی ناشی از شیر مادر و یا به دلایل ژنتیکی دچار این بیماری می شوند، طول درمان آنها نیز متفاوت است؛ اما بطور کلی فرایند درمان این بیماری 3 تا 10 هفته زمان می برد.

طبق تحقیقات به دست آمده حدود 60 تا 70 درصد نوزدان بعد از تولد دچار زردی می شوند و احتمال ظهور زردی در نوزادان نارس نسبت به نوزدان طبیعی بیشتر است. این زردی در قسمت های چشم و پوست شکم به راحتی قابل مشاهده است و مادر می تواند متوجه وجود این بیماری در نوزاد گردد. زرد شدن به این علت است که ماده رنگی به نام بیلی روبین در خون این نوزادان به وجود می آید و در بافت های مختلف بدن مخصوصا در چشم و پوست نوزاد جمع می گردد و رسوب می کند، در نتیجه پوست نوزاد، زرد می گردد.

دلایل بیماری زردی نوزدان

علت زردی نوزاد شامل موارد زیادی است که در ادامه به برخی از آن ها می پردازیم.

1. زردی طبیعی

بهبود زردی طبیعی در نوزدان معمولا تا دو هفته زمان می برد. این نوع زردی از روز دوم آغاز شده و تا روز هفتم تولد نوزاد به حداکثر می رسد. مقدار بیلی روبین خون نوزاد در زردی طبیعی حدود 5 تا 6 میلی گرم درصد میلی لیتر خون است که خیلی نگران کننده نیست و مسئله ای برای نوزاد به وجود نمی آورد. مهم ترین دلیل به وجود آمدن زردی طبیعی تکامل نیافتن کبد و همچنین نتیجه تخریب گلبول های قرمز در دوره جنینی و نوزادی، است.

2. زردی ناشی از شیر مادر

زردی ناشی از شیرمادر دو نوع است.

نوع اول در نتیجه کم شیردادن مادر و نرسیدن مایعات کافی به بدن نوزاد به وجود می آید.

در نوع دوم، زردی به دلیل ماده ای که در شیر مادر است به وجود می آید. هنوز علت مشخصی برای این نوع زردی بیان نشده است، اما طبق گفته تعدادی از متخصصان، در شیر مادر ماده ای ترشح می گردد که مانع عمل طبیعی و فعالیت کبد می گردد و در نتیجه بیلی روبین در کبد تجزیه نشده و دفع نمی گردد و در خون نوزاد مانده و باعث بروز زردی می گردد؛ معمولا این نوع زردی از روز هفتم تولد در نوزادان ظاهر می گردد. . مقدار بیلی روبین خون این نوزادان معمولاً در حدود 10 میلی گرم است که به تدریج به 30 میلی گرم هم می رسد که فرایند درمان و بهبودی بین 3 تا 10 هفته است.

3. اختلاف گروه خونی مادر و نوزاد

یکی از شایع ترین علتی که یک نوزاد مبتلا به بیماری زردی می گردد، ناسازگاری گروه خونی A به O است. یعنی گروه خونی بچه متولدشده A یا B باشد، در حالی که گروه خونی مادر O باشد. فرایند درمان این زردی تا دوماه هم طول کشیده است که با درمان های لازم بیماری برطرف می گردد.

نکته: نوزادان نارس با احتمال بیشتری با مسائل ناسازگاری گروه های خونی روبرو می شوند و دچار این نوع زردی می شوند.

4. دیگر علل زردی نوزاد

عفونت های ادراری، کم کاری تیروئید و وراثت هم می تواند باعث زردی در نوزادان گردد که درمان این نوع زردی به نسبت ساده تر است و این نوع زردی در موارد نادر اتفاق می افتد.

کلام آخر

فتوتراپی بهترین روش درمان زردی نوزاد است، که می تواند موجب درمان انواع زردی نوزاد گردد؛ از طرف دیگر مادر باید در این دوران تغذیه ای صحیح داشته باشد تا بتواند با شیر دادن های مکرر به بهبود هرچه سریع تر نوزاد کمک کند.

توصیه می کنیم در این راستا، حتما مطالب شیرخشت برای زردی نوزاد و چه میوه هایی برای زردی نوزاد خوب است را نیز در انگیزه بخوانید. همچنین در انتهای همین صفحه، تجربیات و نظرات خود را با ما و سایر کاربران انگیزه در میان بگذارید. آیا روش درمان سنتی سراغ دارید که برای زردی مناسب باشد؟

منبع: مجله انگیزه
انتشار: 2 آبان 1399 بروزرسانی: 2 آبان 1399 گردآورنده: ofoghebastam.ir شناسه مطلب: 1029

به "زردی نوزاد چقدر طول می کشد و علت آن چیست؟" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "زردی نوزاد چقدر طول می کشد و علت آن چیست؟"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید