طرز تهیه مربای لبو ، تصویری و مرحله به مرحله
به گزارش افق بسطام، مربا یکی از خوشمزه های میز صبحانه است که خوشبختانه تهیه آن هم کار ساده ای است. کافی است زمان بگذارید و برترین مرباهای خانگی را از تهیه مربای به و تهیه مربای آلبالو گرفته تا مرباهای خاص مثل مربای پوست هندوانه را در خانه تهیه کنید. اینجا قرار است طرز تهیه مربای لبو یکی از متفاوت ترین و البته مجذوب کننده ترین مرباها را مرور کنیم.
مواد لازم برای تهیه مربای لبو
- چغندر قند 5 پیمانه
- شکر 3 پیمانه
- آب 5 پیمانه
- پودر ژله آلبالو 3 قاشق چای خوری
- آب لیمو 2 قاشق چای خوری
طرز تهیه مربای لبو
1. رنده کردن یا خرد کردن چغندرها
اولین مرحله از طرز تهیه مربای لبو این است که چغندرها را در آب خوب بشویید و بعد پوست آن ها را بگیرید سپس همه چغندرها را رنده کنید یا اگر دوست دارید به شکل نگینی ریز خرد کنید.
2. پخت مربای لبو
در این مرحله از طرز تهیه مربای لبو باید ابتدا در قابلمه مناسب که بهتر است جنسش مسی باشد آب بریزید و بعد شکر را اضافه کنید و روی حرارت ملایم بگذارید تا آب به جوش آید و شکر هم کامل در آب حل گردد.
بعد از این، نوبت آن رسیده که چغندرها را بریزید و بگذارید چغندرها روی حرارت ملایم گاز در شیره شکری که درست کردید بپزد. فقط در این مرحله حواستان باشد که باید کف روی قابلمه را بردارید. در نهایت در اواسط پخت پودر ژله آلبالو را اضافه کنید و هم بزنید تا کاملا حل گردد.
بعد از این که مربا قوام کافی یافت دو قاشق آب لیموی تازه را اضافه کنید و اجازه دهید کمی قل بزند تا مربای شما آماده گردد.
نکته: به جای پودر ژله آلبالو می توانید از ژلاتین بهره ببرید یا حتی کامل آن را حذف کنید.
نکات تکمیلی برای تهیه مربای لبو
تهیه مربا چه مربای ساده ای مثل طرز تهیه مربای هویج باشد چه مربای متفاوتی مثل مربا لبو، معمولا کار ساده ای است اما نکات و جزییاتی دارد که خوب است رعایت کنید.
راز شفافیت و براقی مربای لبو
برای داشتن مربای لبوی خوش رنگ بهتر است حتما از پودر ژله یا ژلاتین بهره ببرید. یادتان باشد چون چغندر به ذات خود مزه خاصی ندارد ریختن پودر ژله میوه ای، بخصوص پودر ژله آلبالو یاری می نماید این مربا مزه بهتری داشته باشد.
افزایش ماندگاری مربا لبو
افزودن آب لیمو به افزایش ماندگاری مربا یاری می نماید پس حتما از آبلیموی تازه در تهیه این مربا بهره ببرید.
برترین زمان ماندگاری مربای چغندر یا لبو
این مربا را اگر در یخچال نگهداری کنید تا یک ماه این مربای خوشمزه ماندگاری دارد.
استفاده های دیگر از چغندر و لبو
از چغندر بخاطر خواصش می توانید هم به صورت ساده که لبو باشد بهره ببرید هم با آن ترشی درست کنید هم در سوپ بریزید و سوپتان را برای سرماخوردگی مقوی تر کنید. طرز تهیه ترشی لبو و طرز تهیه کیک لبو و حتی طرز تهیه اسموتی لبو با دانه چیا، لیموترش و نعنا را می توانید در کتاب کاله بخوانید.
منبع: کتاب کاله