3 اولویت سرمایه گذاری ایران در پسا تحریم، نظام بانکی را با یاری چین توسعه دهیم

به گزارش افق بسطام، یک متخصص اقتصاد مالی نفت و انرژی، بانکداری و توریسم را به عنوان سه اولویت سرمایه گذاری ایران در دوره پسا تحریم پیشنهاد کرد و گفت: با تشویق و ترغیب چین برای ورود به سیستم پولی و مالی کشور؛ به گمانم سریعتر از جاده ابریشم به صرفه مالی می رسیدیم.

3 اولویت سرمایه گذاری ایران در پسا تحریم، نظام بانکی را با یاری چین توسعه دهیم

با هزینه تور چین سفری خاطره انگیز را تجربه کنید و از قدیمیترین تاریخچه آسیا دیدن کنید و از دیوار چین در پکن عبور کنید و به نمایشگاه گوانجو رفته و در خیابانهای شانگهای قدم بزنید.

به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرنگاران، علی کاشمری، دارای دکترای تخصصی اقتصاد اقتصادی از دانشگاه پوترا مالزی است. عنوان رساله دکترای وی آنالیز تاثیر اندازه بانک، قدرت بازار و مالکیت بر بهره وری و عملکرد بانکهای کشورهای حاشیه خلیج فارس است. همچنین در رساله کارشناسی ارشد خود به آنالیز تاثیر هزینه های دفاعی بر رشد اقتصادی ایران نیز پرداخته است.

او دبیر اسبق انجمن علمی اقتصاد، اقتصادی و حسابداری (EFA) دانشگاه های جنوب شرق آسیا و عضو انجمن بین المللی اقتصاددانان ایران (IIEA) است. وی همچنین مسلط به زبانهای انگلیسی، مالایی و عربی است. عمده فعالیتهای پژوهشی و تحقیقی کاشمری بر حوزه اقتصاد دفاعی و حوزه های پولی و بانکی متمرکز است.

وی که سال جاری به عنوان پژوهشگر برتر نظام بانکی هم از طرف بانک مرکزی و پژوهشکده پولی بانکی انتخاب شده بر این باور است که تشویق و ترغیب چین برای ورود به سیستم پولی و اقتصادی کشور، سریعتر از جاده ابریشم، ایران را به صرفه اقتصادی می رساند.

کاشمری معتقد است، در سال آینده رشد اقتصادی افزایش می یابد ولی نه به اندازه 6 یا 7 درصدی که بانک جهانی اعلام نموده است چون آمار پیش بینی شده بانک جهانی با فرض ایجاد امنیت در منطقه، عدم کاهش بیشتر قیمت نفت و بهبود زیرساخت فراوری نفت ایران است.

دیگر نظرات این فارغ التحصیل دکترای اقتصاد از مالزی را در گفت وگو با خبرنگاران در ادامه می خوانید:

بهتر است با کشورهای اروپایی صنعتی همکاری کنیم

توسعه همکاریها در بخش خدمات بانکی با جنوب شرق آسیا

خبرنگاران: به نظر شما ایران پسابرجام باید با چه کشورهایی بیشتر همکاری کند چرا؟ بطور کلی همکاری با چه کشورهایی برای ایران ایجاد مزیت خواهد نمود؟

کاشمری: با توجه به اینکه بیشتر پیش بینی ها نشان می دهد قیمت نفت در سال آینده هم افزایش خاصی نخواهد داشت، بهتر است با کشورهای اروپایی صنعتی کار کنیم که نیازمند نفت ارزان هستند و مشتاق رشد بیشتر اقتصادی. در ارتباط با کشورهای شرق مخصوصا جنوب شرق آسیا هم به نظرم برای توسعه بخش های خدمات بانکی لازم است ارتباطاتی بر قرار گردد، چون این کشورها سیستم بانکی تازه توسعه یافته تری نسبت به بانکداری غرب دارند و تطابق پذیری دو طرف شاید راحت تر باشد. در ارتباط با کشورهای همسایه هم به علت بحران های منطقه تغییر چندان موثری نخواهیم داشت. مسلما کشورهایی که بتوانند کالاهای سرمایه ای مناسب و فناوری های جدید قابل اجرا با توجه به زیر ساخت های کشور را بدهند مزیت خوبی دارند. در این زمینه حتی نوع و مفاد مندرج در قرارداد به همان اندازه کشور منتخب، برای ایجاد مزیت مهم است؛ به عبارتی باید توجه کنیم که در هر معامله ای چه می دهیم و چه می گیریم تا بتوانیم خلق مزیت کنیم.

اولویتهای سرمایه گذاری ایران نفت و انرژی، بانکداری و توریسم است

خبرنگاران: در کدام حوزه ها و بازارها نیاز به همکاری، مشارکت و سرمایه گذاری خارجی است؟

کاشمری: در تمامی حوزه های اقتصادی نیاز داریم ولی اولویت های ذهن من نفت و انرژی، بانکداری و توریسم است که اگرچه زیر ساخت های به روز نشده ای دارند ولی قابلیت جذب سریع سرمایه گذاری خارجی دارند.

چین را وارد سیستم پولی و اقتصادی و بازار سرمایه ایران کنیم

خبرنگاران: شما اگر جای روحانی بودید اولین سرمایه گذاری و مشارکت شما چه بود و با چه کشوری؟

کاشمری: با تشویق و ترغیب چین برای ورود به سیستم پولی و اقتصادی کشور؛ به گمانم سریعتر از جاده ابریشم به صرفه اقتصادی می رسیدیم.

خبرنگاران: چرا چین؟

کاشمری: چین دارای بانکهای بزرگی است بسیار مشتاق هستند که بانکداری بین المللی شان را توسعه دهند. بانکهای صنعتی و تجاری چین به دنبال این هستند که در خاورمیانه شعبه بزنند. به عنوان مثال این بانکها در کشورهای عربی شعبه زده اند چه بهتر که ما نیز از این فرصت استفاده کنیم.

خبرنگاران: ارتباط با بانکهای چین چه نفعی برای کشور ما دارد؟

کاشمری: نفع آن این است که ما به وسیله آنها سیستم بانکداری خودمان را در مقایسه با جهان، سیستم قدیمی است به روز کنیم. چینی ها برای این انطباق راغب تر از بانکهای اروپایی و... هستند.

ما برای به روز کردن ساختار و سیستم پولی و بانکی خود نیازمند اتصال با بانکهای جهان هستیم. به دلیل قدیمی بودن ساختار ما نمی توانیم با همه بانکهای جهان ارتباط برقرار کنیم که بسیار از ما جلوتر هستند، بنابراین ناچاریم با بانکهای که کمی از ما جلوترند این ارتباط را برقرار کنیم.

از طرف دیگر، ایران نزد چین منابعی دارد که چه بهتر این منابع به وسیله سیستم اقتصادی و پولی حل و فصل گردد. حتی می توان شرایطی را برای ورود چین و دیگر کشورهای مشابه به بازار سرمایه کشور فراهم کرد و در این زمینه فراهم کردن زیرساختارهای قانونی لازم است.

لزوم برقراری حساب مشترک و ایجاد روابط کارگزاری بین بانک مرکزی ایران و سایر کشورها

خبرنگاران: شعب خارج از کشور بسیاری از بانک های داخلی مجددا فعالیت های خود را از سرگرفته اند، چه توصیه ای به آنها دارید؟

کاشمری: در وهله اول برقراری حساب مشترک و ایجاد روابط کارگزاری بین بانک مرکزی ایران و سایر کشورها می تواند به برقراری روابط بین بانک های تجاری در گسترش روابط تجاری نقش مهمی را ایفا نماید. بانک های ما باید به این موضوع توجه نمایند که مدت زیادی از روابط مختلف کارگزاری با بانک های خارجی دور مانده اند و برای تقویت بخش بین الملل خود و حتی به روز رسانی ساختار و پرسنل خود اقدامات و برنامه های موثری را در نظر بگیرند و بازارهای خارجی را برای سرمایه گذاری خوب بشناسند؛ این در حالی است که قبل از تحریم ها نیز حضور کم رنگی در عرصه بین الملل داشتیم.

نگران سرگردانی سرمایه های مردم در بازارهای طلا و ارز هستم

سال آینده رشد اقتصادی زیر 6درصد خواهیم داشت

خبرنگاران: با این برطرف تحریم ها آینده اقتصاد کشور را چگونه می بینید؟

کاشمری: آینده ای روشن می بینم ولی از دید یک اقتصادی و نه آحاد مردم. اصولا خروجی مثبت دریافت از تحولات اقتصادی خیلی سخت تر و زمان برتر است؛ چون مردم در زندگی روزمره خودشان به عبارتی کوتاه مدت، به سختی می توانند تغییرات مثبت اقتصادی را درک نمایند و در بلندمدت هم سختی گذشته را فراموش می نمایند. بطور مثال سیاست های دولت و بانک مرکزی برای کاهش تورم از نظر اقتصادی خیلی موثر بود ولی برای مردم حتی رشد گرانی کمتر از گذشته هنوز همان تورم است چون قدرت خریدشان هم کم شده است.

در سال آینده، رفتارهای شتابزده هم زیاد خواهیم داشت؛ مثلا ممکن است به علت دید مثبت مردم از آینده بازارهای مختلف اقتصادی، کوچکترین شایعات مثبت بازار بر تصمیم گیری آنها برای ورود به بورس تاثیر بگذارد و بعد مدتی با نامیدی روبرو شوند و سرمایه خود را در بازارهای طلا و ارز سرگردان نمایند.

از طرفی با توجه به الگوی فعلی جمعیت و تقاضای کم نیروی کار نیز بعید می دانم مشکل بیکاری هم به این زودی ها حل و فصل گردد، مگر آنکه دولت بخواهد با یکسری استخدام های وسیع دستوری این آمار را کمی کاهش دهد.

در سال آینده رشد اقتصادی هم افزایش می یابد ولی نه به اندازه 6 یا 7 درصدی که بانک جهانی اعلام نموده است چون آمار پیش بینی شده بانک جهانی با فرض ایجاد امنیت در منطقه، عدم کاهش بیشتر قیمت نفت و بهبود زیرساخت فراوری نفت ایران است. بطورکلی در یکی دو سال آینده اگرچه شاخص های اقتصادی بهتری از چند سال اخیر خواهیم داشت ولی با فرض ثبات تمام شرایط امیدوارم 10 سال آینده در اقتصاد منطقه حرفی برای گفتن داشته باشیم.

گفت وگو از: مریم سلیمی

منبع: تسنیم
انتشار: 28 بهمن 1398 بروزرسانی: 7 مهر 1399 گردآورنده: ofoghebastam.ir شناسه مطلب: 550

به "3 اولویت سرمایه گذاری ایران در پسا تحریم، نظام بانکی را با یاری چین توسعه دهیم" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "3 اولویت سرمایه گذاری ایران در پسا تحریم، نظام بانکی را با یاری چین توسعه دهیم"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید