سکوی نفتی خلیج فارس به پارک تفریحی تبدیل می گردد
به گزارش افق بسطام، دولت عربستان در اقدامی نوآورانه و در راستای کاهش وابستگی خود به صادرات نفت، قصد احداث مجموعه ای تفریحی و اقامتی را با الهام گیری از سکوهای نفتی در خلیج فارس دارد.
بی تردید عربستان سعودی نیز مانند سایر کشورهای عربی حوزه خلیج فارس، در کوشش برای کاهش وابستگی خود به صنایع نفت و گاز است؛ با این حال، این امر باعث نمی گردد که مقامات عرب از صنعت نفت خود برای پدیدآوردن جاذبه ای دنیاگردی الهام نگیرند. به همین منظور، این کشور اعلام نموده است که در آینده ای نزدیک یکی از سکوهای نفتی خود را واقع در خلیج فارس، به پارکی تفریحی و موضوعی با مساحت 150,000 مترمربع تبدیل کند که شامل استراحتگاه نیز خواهد بود.
پارک تفریحی و موضوعی The Rig که با بهره گیری از صندوق سرمایه گذاری های عمومی عربستان سعودی (PIF) احداث خواهد شد، شامل سه رستوران و 11 اقامتگاه خواهد بود که بر سکوهای نفتی اصلی و جانبی تعبیه می شوند. علاوه بر این، ترن هوایی و فعالیت های مهیجی چون چتربازی و بانجی جامپینگ نیز در این پارک تفریحی تدارک دیده خواهد شد.
پس از انتشار نخستین اخبار در مورد احداث پروژه پارک تفریحی و موضوعی عربستان، اوایل ماه جاری میلادی صندوق سرمایه گذاری های عامه عربستان در صفحه رسمی توئیتر خود با انضمام تیزر تبلیغاتی، از پتانسیل های اقامتی، ماجراجویی، تفریح و تفریحات آبی این پارک پرده برداشت. در بیانیه PIF آمده است:
این پروژه یک جاذبه دنیاگردی منحصر به فرد است که انتظار می رود دنیاگردان را از سراسر دنیا به خود جذب کند.
نهاد مذکور ابراز امیدواری می نماید که جاذبه پارک تفریحی و موضوعی در بین مسافران خاورمیانه و حوزه خلیج فارس، از محبوبیت ویژه ای برخوردار می گردد؛ گرچه تاریخ تکمیل فرایند سرمایه گذاری برای احداث این پروژه هنوز اعلام نشده است.
این جاذبه که به عنوان اولین مقصد دنیاگردی دنیا با الهام از سکوهای نفتی فرساحلی خواهد بود، در راستای استراتژی های بلندمدت عربستان سعودی با عنوان منظره 2030 طراحی شده است. هدف از این پروژه بزرگ، تغییر موقعیت عربستان سعودی به یک مقصد برتر دنیاگردی بین المللی و تنوع بخشیدن به اقتصاد آن است. این موضوع در حالی است که سالانه میلیون ها زائر مسلمان از اقصی نقاط دنیا برای شرکت در مراسم حج خود را به شهرهای مکه و مدینه می رسانند.
بااین وجود، قوانین محافظه کارانه عربستان سعودی در قبال حضور زنان و بعلاوه تاریخچه نه چندان خوشایند حقوق بشر در این کشور، موجب کاهش محبوبیت بزرگ ترین سرزمین غرب آسیا برای دنیاگردان بین المللی شده است؛ اما آنچه مشخص است، عربستان با اعمال اصلاحات گسترده، میخواهد که جایگاه خود را به عنوان یکی از کانون های دنیاگردی منطقه تثبیت کند و با دبی، ابوظبی و عمان به رقابت بپردازد تا به تحقق رویای جذب 100 میلیون دنیاگرد در سال امیدوار گردد.
به همین دلیل و اوایل امسال میلادی، برنامه تاسیس دومین خط هواپیمایی ملی عربستان نیز به اجرا رسید که حامل پرچم این کشور است . به علاوه، بودجه 147 میلیارد دلاری برای سرمایه گذاری در حمل و نقل و زیرساخت های مربوط طی 9 سال آینده به وسیله محمد بن سلمان، ولیعهد عربستان، به تصویب رسید.
اخبار پروژه The Rig تنها چند ماه پس از معرفی پروژه ترن هوایی پارک Six Flags در مجموعه تفریحی القدیه انتشار یافت. مجموعه تفریحی القدیه به عنوان بخشی از یک منطقه مسکونی در حاشیه شهر ریاض، در سال 2023 میزبان سریع ترین ترن هوایی دنیا خواهد بود.
منبع: کجارو / edition.cnn.com